Dakisolatie

Thermisch, akoestisch en milieuvriendelijk


dakisolatie, spijkerflensdekens

Een kwaliteitsvolle thermische isolatie laat u niet alleen toe om uw energiefactuur drastisch te reduceren en het milieu hierbij te beschermen, ook uw wooncomfort gaat er sterk op vooruit, dankzij het aangename binnenklimaat dat met isolatie samengaat. Hoe dikker de isolatie, hoe beter u beschermd bent tegen te warme of koude buitentemperaturen. Door een gebouw goed te isoleren worden ook vocht- en schimmelproblemen en geluidsoverlast vermeden.

Glaswol is onbrandbaar en verspreidt geen giftige rook. Dit heeft een positieve invloed op de brandveiligheid van uw huis. Neem dus geen risico.

Uw energiekosten gereduceerd met 75%!

Een zeer goed geïsoleerde woning, bijvoorbeeld een passiefhuis, verbruikt slechts een fractie van de energie van een niet-geïsoleerde woning.

dakisolatie, plaatafwerking
dakisolatie, velux
dakisolatie, spijkerflensdekens

Vloerisolatie

Gesputen PU polyurethaan


Vloerisolatie door middel van polyurethaan (kortweg pur isolatie) is de beste vloerisolatie op de markt, zeker als er gewerkt word met vloerverwarming. Aangezien pur alle kieren en spleten opvult kunnen er geen koude bruggen ontstaan en zal er ook geen warmte verloren gaan via de vloer. Polyurethaan is dé isolatie om vloeren te isoleren. Toch leent deze materie zich ook voor onder andere daken, kruipruimtes, kelders, scheepswanden, magazijnen, loodsen en veestallen.

Werkwijze

Het gebouw dient winddicht te zijn voor het spuiten van de pur isolatie.
Voordat de isolatiewerken van start kunnen gaan zullen de muren, alsook alle ramen en deuren worden afgeschermd door ons. Dit is inbegrepen in de prijs. De werken worden vlot uitgevoerd en zijn in één dag afgewerkt. Pur heeft een zeer korte droogtijd en is daardoor direct terug beloopbaar.

vloerisolatie, voorbereiding
vloerisolatie, vloerverwarming
vloerisolatie, afgewerkt
gespoten PU vloerisolatie

Gyprocwerken

Droogbouwsystemen


gyprocwerken, verlaagd plafond, winkelinrichting, plagyp

Bij ons kunt u terecht voor alle gyprocwerken. Enkele voorbeelden hiervan zijn onder meer verlaagde plafonds (effen of gebogen), (watervaste) voorzetwanden, rf (vuurvaste) voorzetwanden en scheidingswanden. Er worden uitsluitend kwalitatieve producten gebruikt die voldoen aan alle eisen i.v.m. brandveiligheid en andere bouwnormen.

Voordelen

Droogbouwsystemen hebben ten opzichte van traditionele bouwelementen het voordeel dat er geen droogtijd nodig is. Er kan dus meteen behangen of geschilderd worden. Ook is er een grote architecturale keuze. Met gyproc kan je immers elke ruimte omtoveren.

gyprocwerken, metalen ophangsysteem
gyprocwerken, afwerking F1
gyprocwerken, afwerking F2

Pleisterwerken

Plamuren van gyproc


Na het plaatsen van de gyproc wordt deze geplamuurd of schilderklaar gezet. De afwerking gebeurdt volgens verschillende klassen (F1/F2/F3). Standaard word door ons een klasse F2a gebruikt.

Werkwijze

Alle naden en (schuine) binnenhoeken worden verstevigd door middel van voegbanden of papierbanden. Buitenhoeken worden voorzien van een corner bead. Na het plamueren dient er enkel nog zeer licht geschuurd te worden. Alvorens te schilderen dient u zeker een primer aan te brengen gezien gyproc een zeer zuigend product is.

pleisterwerken, voorbereiding
pleisterwerken, dagkanten ramen
pleisterwerken
pleisterwerken

Chapewerken

Zwevende dekvloeren


chapewerken, zwevende dekvloer

Een constructie waarbij de chape van de draagvloer, muren, ... gescheiden wordt door middel van een akoestisch – of thermische isolatielaag. Hierbij wordt steeds aangeraden om te werken met wapening.

PUR-isolatie

Bij PUR-isolatie is het steeds aangeraden om wapening 50/50/2 te gebruiken, zoniet is de kans groot dat de chape zal barsten. Bij appartemenstgebouwen bent u verplicht een akoestisch of geluidsisolatie te gebruiken.

chapewerken, zwevende dekvloer
chape, vloerverwarming
chapewerken, randisolatie

Interesse?

Contacteer ons